Световния ден на хляба!!!

Третокласниците и тяхната класна Гергана Попова посетиха хлебопекарната до училището по повод Световния ден на хляба – 16 октомври!
Денят се отбелязва от 2006 г. по инициатива на Международния съюз на хлебопроизводителите и пекарите в знак на почит към хляба и ролята му за здравословното хранене.
Запознаха се с традициите, свързани с хляба и хлебните продукти. Обогатиха познанията си за производство на хляб и неговото значение и се запознаха със съвременните изисквания и норми на хлебопроизводство.
С благодарност към леля Васка, леля Светла и леля Кристина за интересната беседа и за вкусните изделия, с които почерпиха учениците и учителите.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , РАЗЛОГ !

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, РАЗЛОГ!
НЕКА ПАЗИМ ИСТОРИЯТА , ДА ТВОРИМ НАСТОЯЩЕТО И ДА СЕ ПОДГОТВЯМЕ СМЕЛО ЗА БЪДЕЩЕТО!
С повече от 100 картини наши ученици се включиха в организирания от община Разлог конкурс за рисунка. След изложбата най-хубавите от тях ще красят училищните стаи. Авторите на първите 5 най-добри рисунки ще бъдат наградени от училищното ръководство!

„Осинови паметник „

„Осинови паметник!“
За трета поредна година учениците от СУ „Братя Каназиреви“ отбелязват празника на град Разлог с инициативата „Осинови паметник!“. Учениците от всеки випуск в различни дни от празничната седмица почистиха паметниците в града и близките местности. В знак на признателност пред нашите предци учениците първо почистиха местата, на някои от тях бяха засдени нови растения, а на всички бяха поднесени цветя. Благодарение на своите учители възпитаниците на Разложката гимназия си припомниха дати и събития от историческото минало на града ни.

Изложба на Крум Чилев – “ Най-големият малък приятел на животните и природата“

Рисунките на трима ученици от СУ „Братя Каназиреви“ бяха класирани и поставени на финалната изложба „Най-големият малък приятел на животните и природата“, организирана от Фондация АФА България. Днес представители на фондацията направиха интересен и весел театрален спектакъл, включвайки малките зрители и като участници. След него заедно с кмета на община Разлог инж. Кр. Герчев и в присъствието на директора, заместник-директора, началните учители бяха връчени наградите. С най-много събрани точки от гласуването беше Катрина Валстад, 4. клас и с подгласници Валентин Найденов, 4. клас и Асен Джумайлиев от 2. клас. На символичното дърво победителите и кмета поставиха отпечатъци от ръцете си в знак, че ще опазват природата и ще пазят планетата чиста.

Нашия кабинет за ученици със специални потребности!

В СУ “ Братя Каназиреви” отделяме внимание на учениците със специални образователни потребности в двата специализирани кабинети.
Това е възможност за начин на обучение на тези ученици да бъдат по-успешни в учебната работа, мотивацията, изграждане на практични умения.
С благодарност към родители, учители и община Разлог!

Европейски ден на спорта !

Европейският ден на спорта е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците.
Спортът ни мотивира…
Спортът ни дисциплинира…
Спортът ни прави по устойчиви… Това споделят преподавателите на второкласниците Марияна Крачанова-Ценкина и Лили Будина.
Под мотото: “Здрав дух в здраво тяло = здраво сърце!“, учениците от втори клас изработиха макет на сърце от пластелин и нарисуваха рисунки със свой прочит на човешкото сърце и по този начин отбелязват 29 септември- Световния ден на сърцето.
Часът по интереси приключи изключително вълнуващо, разбирайки, че за да бъде здраво сърцето на човек, освен да се грижим добре за него като се храним здравословно и спортуваме активно, е важно да бъдем сърдечни.
Важно е то да тупти с добрина и човечност!

Европейски ден на спорта !

В европейския ден на спорта от СУ „Братя Каназиреви“ се включиха 670 ученици от 1 до 12 клас. Учениците бяха насърчавани към физическа активност от своите учители, като се заложи и на елемента на забавлението. Всички стартираха с гимнастика, а след това продължиха с хоро, народна топка, състезателни игри, волейбол, щафета, футбол.
Нека бъдем физически активни всеки ден!

Ние познаваме европейските езици!

Днес учениците от осмите класове вложиха усилията си и заедно скицираха флагове с различните европейски народности, написвайки трогващите думи „ОБИЧАМ ТЕ “ на различни европейски езици, украсявайки малките флагчета с различни картинки и изображения, асоцирани според различните държави, чийто език ползваха.
Това се случи, защото днес, на 26 септември, е ден на европейските езици. По този начин те, осмокласниците, показаха единността и обичта си към нашия красив континент Европа.

Остани жив!Пази живота!

„Остани жив! Пази живота!“
Петокласници и шестокласници от СУ “ Братя Каназиреви “ си припомниха правилата за движение по пътя като пешеходци и като велосипедисти. Познаваме ли пътните знаци, възпитани пешеходци ли сме? Това са част от темите, които учениците дискутираха с директора Росица Тумбева и учителите Ел. Колчева, Кр. Драгунин, П. Петров и Дана Бошнакова.