Моите бизнес мечти

Група по интереси  „Моите бизнес мечти“,
ръководител Росица Кирева

На 30 март 2018 г. се проведе публична изява на клуб „Моите бизнес мечти“ с ръководител Росица  Кирева – дейност по интереси, реализирана в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” – Разлог в рамките на проект „Твоят час“ (G05M20P001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“).

Изявата беше под надслов „Предприемачеството като избор на кариера“, като гостоприемен домакин на учениците от клуба бе Европейския информационен център „Европа директно“ в Благоевград.  Красимира Хаджикосева  представи нови възможности за реализиране на бизнес идеи на млади предприемачи, както и възможности за финансиране на стартиращ бизнес.

Разделени в екипи, учениците предложиха свои предприемачески идеи, а темите, по които работиха бяха: „Какво е необходимо, за да стартираме собствен бизнес”, „Предимствата да правим бизнес”, „Недостатъците да се занимаваме със собствен бизнес”.

В хода на последвалата дискусия бяха разгледани по-подробно възможностите на програмата на Европейския съюз „ЕРАЗЪМ за млади предприемачи“.