Второ отборно място в Осмия национален ученически шампионат по ски – алпийски дисциплини

С общо десет медала и купа за второ място отборно класиране се завърнаха учениците от Община Разлог от Осмия национален ученически шампионат по ски – алпийски дисциплини, който се проведе на 16.02.2018г. в Пампорово, с участието на 125 деца от цялата страна.

За неповторимия успех заслуга имат най-вече учениците на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, които постигнаха отличен резултат и призовото второ отборно място сред конкуренцията на училища от цяла България.

Първо място и златен медал сред момичетата под 16 години спечели деветокласничката Десислава Сланчева, а Анита Иванова, също от 9а, се нареди трета в същата категория. Георги Стойчев от 8б бе трети сред момчетата до 14 години. Призьори от Разложката гимназия са още Петя Иванова – трета в категорията до 12 години, Кристиан Андреев – четвърти сред момчетата до 12 години, и Мария Бонкова – шеста сред момичетата до 10 години.

Общо двадесет и един бяха представителите на Разлог, ръководени от треньора Йордан Кърпачев и председателя на Ски клуб „Разлог“ – Нели Стойчева. „Благодарим на „Българска асоциация спорт за учащи“, „Пампорово“ АД, Община Смолян и Министерството на младежта и спорта за перфектната организация на шампионата и за гостоприемството! Щастливи и горди сме от постигнатите резултати на този голям спортен форум!