145 години безсмъртие! Поклон, Апостоле!

Под този надслов учениците и учителите от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”, гр. Разлог отбелязаха годишнината от обесването на Левски. Учениците от началния етап взеха участие в тържеството, организирано от Община Разлог, и поставиха своите цветя пред паметника на Васил Левски в знак на признателност.

След приключване на учебните занятия всички ученици и учители предвождани от барабанчик и училищното знаме, направиха шествие от сградата на Разложката гимназия до паметника на героя.

Чуха силно въздействащото изпълнение на „Обесването на Левски” от десетокласника Благой Манзуров, с едноминутно мълчание и падане на колене отдадоха почит на Левски. Беше положен букет с цветя на паметника на Апостола от името на учителите и учениците от Разложката гимназия „Братя Каназиреви”. Почитта си към безсмъртното дело на Васил Левски изразиха възпитаниците на училището, като поднесоха букети от името на класовете си, както и положиха стръгче цвете индивидуално.

Вечерта на 19.02.2018 г. учениците от клуб „ Млад възрожденец” с ръководител Катя Бранкова и учителите Любка Кацарска и Росица Тумбева, взеха участие във факелното шествие в гр. Петрич „Помним те, Апостоле”. Гимназистите от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” направиха впечатление с тениските с образа на Апостола. Поднесоха букет с цветя в знак на дълбока признателност и бяха горди, че са факлоносци. Гордо развяваха националния флаг.

Всички инициативи, които се проведоха на 19.02.2018 г. в памет на Апостола, са част от програмата за честване на 100-годишнината от създаване на славната Разложка гимназия „Братя Каназиреви”.