Урок по родолюбие – „Помним те, Апостоле!“

Под това мото учениците от 5б клас с класен ръководител Л. Джолева проведоха урок, посветен на Васил Левски. Те избраха за място Исторически музей – Разлог, където с любезното съдействие на директора – госпожа Хр. Манова, си припомниха моменти от живота и делото на Апостола.

Госпожа Манова първо запозна децата с историческите факти за идването на Левски в къщата на Кипре Максев и илюстрира разказа си със снимков материал и документални източници. След това част от петокласниците чрез презентации разказаха за по-важните моменти от живота и делото на героя. М. Илиева, Ат. Коюмджиев, Кр. Горанов, В. Пандева, Р. Татарска и Цв. Пармакова се бяха потрудили да представят в снимки и текст участието на Дякона в легиите, в основаването на тайните комитети, разказаха за залавянето и обесването му.

След историческата част на урока учениците рецитираха любими стихотворения, посветени на Васил Левски. А домакините от музея облякоха в четническа униформа Г. Грънчаров, който с рецитацията си приповдигна родолюбивото настроение.

В края на урока госпожа Хр. Манова подари на петокласниците ценен календар с лика на Апостола, за да помнят винаги неговите завети.