Обиколка из Берлин

Учениците от 12а клас проведоха открит урок по немски език на 25.01.2018г. Знанията и уменията, придобити по време на обучението по втория чужд език, учениците представиха под формата на туристическа обиколка на Берлин. В импровизиран автобус, ръчно изработен от учениците, възпитаниците на госпожа Т. Юрукова влязоха в ролята на туристи, които се запознаха с културните забележителности на града. В ролята на екскурзоводи се превъплътиха Иван Влахов, Г. Орозов, М. Пандева, Г. Елчинова, Д. Янева, М. Балакчиева, М. Кърлова, М. Кьосева, П. Джупанова, В. Чилева, които представиха  емблематичните за Берлин обекти – Александерплац, Зоологическата градина, най-големия търговски център KaDeWe и др.

Ефектна презентация, подготвена от П. Петрова, илюстрира чрез звук и картина виртуалното пътуване из столицата на Германия.

На урока присъстваха директорът, помощник-директорът на училището, председателят на методическото обединение на учителите по чужди езици, както и ученици, изучаващи немски като втори чужд език.