Ученици със сертификати от ЮЗУ „Неофит Рилски“

Възпитаниците на СУ „Братя Каназиреви” са сред най-желаните бъдещи студенти във всяко висше учебно заведение в страната. От началото на уч. 2016/2017г. гимназията е домакин на срещи с представители на УНСС, Аграрен университет, Американски университет, ЮЗУ „Неофит Рилски” , Технически университет и други.

Плод на доброто сътрудничество с ЮЗУ „Неофит Рилски” са и проведените състезания с формат на държавен зрелостен изпит по дисциплини от областта на природните науки, хуманитарните науки  и математиката, в които се включиха ученици от 11. и от 12. клас.

В състезанието по математика взеха участие 17 ученици от 11. и 12. клас. Дванадесетокласниците Елена Георгиева и Славчо Елчинов се представиха отлично – 5,50, резултат, който им гарантира прием във висшето учебно заведение. а всички останали са с много добри и добри резултати. Учениците и техните преподаватели по математика получиха заслужени похвали за труда и високите резултати от администрацията и зам. – декана на Природо-математическия факултет – доц.Елена Каращранова.

Десетима пък бяха участниците в състезанието по биология. В него провериха знанията си 5 ученици от 11.клас и 5 – от 12.клас. С най-високи резултати са Бориса Елчинова – Отличен (5.88) и Любомира Хаджиева  – Отличен (5.63), ученички от 12а клас.Останалите са с много добри и добри резултати.

Желанието да се реализират като бъдещи лекари, фармацевти и стоматолози провокира и доста ученици за участие в състезанието по химия. Бориса Елчинова и Любомира Хаджиева безапелационно изкараха оценки 6.00, а на Недялка Юсева и Ивайло Парев  не достигнаха само няколко стотни за максимален резултат. И двамата получиха оценки 5.75. След тях се нареждат Румяна Спасова (5.25) и Лусияна Кондева (5.00) от 12б клас.

В състезанието по география участваха 23 ученици от 11.клас и 12.клас. Георги Хаджиев от 12а клас се представи с отличен резултат (5,50), а всички останали са с много добри и добри резултати.

Състезателите получиха сертификати, с които имат право да участват в класирането за всички специалности в Природо-математически факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски” – гр. Благоевград.

Учениците оправдаха доверието на своите преподаватели и доказаха, че в СУ „Братя Каназиреви” работят най-добрите професионалисти, които обучават, моделират и възпитават бъдещите специалисти на Разлог и региона.