Учениците на СУ ,,Братя Каназиреви” допринесоха за облагородяване на родния град

С голямо желание възпитаниците на Разложката гимназия – днешно  СУ ,,Братя Каназиреви”,  участваха  в играта  ,,Когато станем 100000, ще посадим гора”-www.gorata.bg .

Те мотивираха чрез текст и снимки готовността си да станат стопани на 100 млади дръвчета в навечерието на едновековния си юбилей.

На прага на стотната си годишнина училището за пореден път се доказа като институция, която умее да възпитава учениците си в трудолюбие и любознателност.

След спечелването на проекта,  гимназията получи 100 дръвчета-80 смърча и 20 червени дъба, които бяха засадени на алеята между град Разлог и град Банско и на новото депо за битови отпадъци до Разлог. Учениците от 10., 11. и тазгодишните абитуриенти от 12. клас подходиха с интерес към проекта, ревностно гласуваха онлайн на сайта на кампанията и  засадиха дръвчетата на 18.04.2017г., като показаха, че с общи усилия е възможно опазването на нашата природа.

Преди Деня на Земята разложките гимназисти  подкрепиха идеята за опазване на околната среда и допринесоха за облагородяването на родния град с новите насаждения.