Учител от СОУ „Братя Каназиреви“ с награда „Златна ябълка“

На 1 юни 2015 год. Национална мрежа на децата връчи наградите „Златна ябълка“ в Модерен театър, София. Соня Крънчева, старши учител по английски език и история в СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, бе сред наградените в конкурса. Номинацията бее направена от 9“а“ клас, чийто класен ръководител е тя.

Номинацията гласи:

Соня Крънчева е уникален човек и учител. Тя преподава английски език и история и цивилизация в СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, Разлог. На 15 септември 2013 г. тя събира 26 непознати деца и за 1 година успява да ги превърне в едно цяло. Соня Крънчева ги закриля като собствени деца и помага на всеки един, с каквото може. Ще кажете , че това е работата на всеки един учител по света , но Тя се отличава с много неща от другите преподаватели. Тя дава сърце и душа в това да научи своите ученици на най-важните неща в живота. Съумява да извоюва множество позитивни промени в училищната общност и превръща едно малко училище в европейско и развиващо се. Соня Крънчева е личност с принципи и гражданска позиция, последователно и целенасочено се бори в името на своите деца, отдава се изцяло на професията си и постига признание и удовлетвореност.

Нейните ученици от 9 „А“ клас я номинират, защото тя е уникален човек, най-добрият учител, за когото те могат само да мечтаят. Тя не е само учител, а и майка. Умее да съчетава полезното с интересното. Тя ги вдъхновява и винаги успява да им покаже правия път – пътя на успеха. Такива хора са рядкост и когато такъв човек се появи в живота, трябва да бъде оценен.

Благодарим Ви, госпожо Крънчева!!!

Наградите „Златна ябълка“ са за публични личности, обикновени хора и организации, които работят с деца и са допринесли за защита правата на децата и подобряване на благосъстоянието на децата в България. Целта на наградите е да подчертае колко е важно специалното внимание към децата и спазването на техните права във всяка сфера на нашия живот, както и да покаже добрите практики. Категориите, в които са номинирани организациите са пет – Журналист, Община, Болница, Училище и най-престижната – Герой на децата.