Самостоятелна изложба на Гергана Прешелкова

Във връзка с празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май, в СОУ”Братя Петър и Иван Каназиреви”-гр.Разлог, бе открита самостоятелна изложба на ученичката Гергана Георгиева Прешелкова от 11б клас.

Всеотдайността на ученичката при изпълнение на всяка нейна картина, художествения усет и дълбочината на тематиката, на всичко което прави, впечатли гостите на тържеството.

Обществената й дейност е огромна и безкористна за крехката й възраст. Тя говори за зрялост и любов към децата и хората. Изписването на великденското яйце в Разлог, високо 2 метра, заедно с Мария Бонкова, стена почти 6м2, вход на детска градина „Незабравка”, цял детски кът „Смърфовете” и логото на клуб „Млад астроном” с диаметър 2м, са малка част от нейните реализирани обществени проекти . За тях тя отделя доста време от ваканциите си и личното си време.

Ротаракт клуб Банско-Разлог награди Гергана с графичен таблет, за да може да реализира по-добре и на по-високо ниво бъдещите си проекти и картини в изобразителното изкуство.