Ден на Земята

По случай 22 април – Ден на Земята, на 19.04.2013 г.  учители и ученици на СОУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" се  включиха в масовото почистване и озеленяване на училищните територии. Тазгодишните организатори – десетите класове, несъмнено успяха да превърнат чистенето в приятно занимание,  като организираха състезания за  най – чиста класна стая и най – добре  почистен и озеленен участък в двора на учебното заведение. Така, докато по- големите ученици почистваха и засаждаха с най- различни и красиви цветя училищния двор, учениците от начален курс мериха сили в конкурса за най – добра рисунка на асфалт на тема: "Аз обичам Земята".

Десетокласниците не пренебрегнаха и уменията на своите съученици в областта на литературата и компютрите. Затова бяха проведени конкурси за най – добро есе, стихотворение и презентация на тема : "Обичам природата". За радост, много от учениците проявиха интерес и решиха да вземат участие. Най- много овации спечелиха стихотворението на  Мария Крънчева и есето на Аглая Дойнова от VIII клас и презентацията на Виолета Гинова и Християна Боздева от V клас.

На входа на сградата на училището беше изготвен специален кът с рисунки и табла на тема: "Ние и Земята", а рисунката на Гергана Прешелкова от IX клас заслужено спечели I място.

Седмица по – късно, на Патронния празник на училището – 26.04.2013 г., в Конферентната зала бяха обявени резултатите от кампанията. В специално видео, заснето от Анастас Хаджиев и обработено от Илия Сотиров от X "в" клас, учениците имаха възможността да видят своята дейност по време на почистването. Бяха раздадени грамоти за най – добра рисунка, есе, стихотворение, презентация, най – чиста класна стая, най – усилен труд, най – масово участие. Обстановката в залата беше разнообразена с играта "Стани богат" на тема биология, представена от Мария Крънчева от X"а"  клас, а Луиза Самарова от X"в" клас  изненада малките ни гости от НУ "Яне Сандански" с игра с балони. Така СОУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" отбеляза Деня на Земята с помощта на своя преподавател по биология –  г-жа Ваня Боткова.