Великден в Разложката гимназия

С нетърпение и много празнични емоции учениците от СОУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" подготвиха изложба във фоайето на училището. Учениците от шестите класове проведоха състезание за най-красиво яйце. Журито оцени трите най-красиви и интересно боядисани яйцаПетя Чилева от 6"б" клас, Боряна Илиева – 6"а" клас и Ирена Жегова – 6"б" клас. Интересни картички изработиха учениците от осмите класове, като сред най-добрите се откроиха картичките на Катерина Джупанова от 8"б" клас и Надежда Коцакова от 8"а" клас, рисунките са дело на учениците от шестите класове. Цялата изложба подредиха учениците от 7"а" и 7"б" клас, които успяха да украсят изложбата с красиво декорирани яйца, кошници и великденски пожелания.

Учениците от деветите класове заедно с преподавателя си Милена Кандева проведоха среща-разговор с отец Димитър Белчин в Конферентната зала на тема: "Празниците Лазаровден, Цветница и Великден . Какво знаем за тях?" . Учениците проявиха любопитство и с желание обогатиха знанията си за традиционни обреди и обичаи, научиха много нови неща за нравствената система на християнството и за смисъла на Христовото учение.

Всички учители бяха поканени на празнична трапеза, подредена с огромна любов от учениците от 11а клас и техните родители,

а за доброто великденско настроение се погрижи Николай Пъйков от 11б, който поздрави с виртуозно изпълнение на акордеон всички преподаватели.