Първо място в състезание „Млад огнеборец“

На 26.04.2013 г. за поредна година под ръководството на РСПБЗН – Разлог  се проведе районно детско състезание на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец". В състезанието взеха участие 6 отбора от трите общини – Разлог, Банско и Якоруда, като участниците са на възраст – 5. – 8. клас. Под стриктното съдийство на началника на пожарната – гл. инсп. К. Добрев, както и на г-н Тинчев и г-н Мицов, „младите огнеборци” демонстрираха своите умения и бързина.

Първото място бе спечелено от възпитаниците на СОУ „ Бр. Каназиреви”, гр. Разлог, с краен резултат от 1000 точки. На второ място бе отборът на гр. Якоруда / с 920 точки/, на трето място – отборът  на ОУ „ Н. Парапунов”,  гр. Разлог. Отборите, заели първите три призови места, бяха наградени с грамоти. Всички  участници получиха много лакомства и награди, предоставени от Община Разлог.

Програмата на районното състезание цели повишаване на противопожарната култура на подрастващите и изграждане на умения за действия в кризисни ситуации. Печелейки първото място, отборът на СОУ „ Бр. Каназиреви”,  гр. Разлог се класира за областното състезание по противопожарна безопасност, което ще се проведе на 15.05.2013 г . в гр. Благоевград.