Коледни тържества на ученици от СОУ ”Братя Каназиреви”

„Коледни вълшебства”- коледен концерт на таланти от СОУ ”Братя Каназиреви”       

          Има ли по-хубав коледен подарък за преподавателя  от това, да се гордее с таланта и успехите на своите възпитаници. За Коледа всеки си пожелава различни подаръци. Учители и родители на ученици от СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”, Разлог си пожелаха музикален концерт „Вълшебна Коледа”. И те  получиха истински вълшебства –  незабравими музикални изпълнения и топли пожелания за предстоящите празници . В продължение на  един час се насладиха на прекрасните изпълнения на пиано от Бориса Елчинова, Любомира Хаджиева, Анита и Силви Мехомийски и Кирил Александров. Като истински певци на голяма сцена се изявиха Ребека, Кирчо, Елена, Деси, Елица, Теодора, Миряна и Виолета. Всички усетиха духа на Коледа с изпълненията на китара на Димитър Цигорийн и Божидар Кобаков, на акордеон – Николай Пъйков и с песните на Цветелина Атанасова.

          Младите таланти споделиха пред  всички присъстващи, които ги аплодираха през цялото време – директорът на гимназията г-жа Мариана Попадийна, учители, родители и приятели, че освен знанията, които получават в СОУ „Братя Каназиреви”, те се развиват като настоящи и бъдещи таланти в областта на различните изкуства и науки. Това беше награда и за преподавателите Вера Михайлова и Росица Тумбева, подготвили с възпитаниците този концерт. А топлите думи на водещите Елисавета Лачина, Мария Крънчева и Благой Дзупин заредиха всички с много топлина.


Благотворителна кампания на учениците от  11а клас на СОУ”Братя Каназиреви”

Малко преди коледната ваканция да започне,  заразени от коледния дух,  учениците от  11а клас на СОУ”Братя Каназиреви” по своя инициатива поеха в ръцете си една благотворителна кампания.  За два дни те успяха да организират едно наистина значимо събитие.

На 23 декември учениците организираха коледен базар за картички в центъра на Разлог. Картичките бяха изработени изцяло от учениците на гимназията, като много от  малчуганите също се включиха в предварителния конкурс за най-красива коледна картичка, организиран отново от 11а клас. В конкурса имаше две категории – от 1. до 7. клас и от 8. до 12. клас, като бяха  раздадени по три награди на всяка ог групите.

Импровизираният базар пожъна страхотен успех и единадесетокласниците успяха да съберат над  400лв. за децата от училището, изпаднали в нужда. Точно като в коледна приказка всички се усмихваха, подкрепяха  и се радваха на благотворителната кампания.


Коледно тържество
при най-малките ученици от първи клас

           Песни, музика, танци и много коледни стихотворения. Толкова весела и празнична беше атмосферата при най-малките ученици от първи клас с класен ръководител Елена Джунева и възпитателя Гергана Попова.

          С много настроение и коледно въодушевление те поздравиха родителите и всички гости с настъпващите празници. Техните родители пък ги изненадаха с лакомства и им пожелаха много здраве и късмет през новата година.  


 Kоледно тържество на учениците от 2-ра ПИГ 

          Учениците от 2-ра ПИГ с възпитател госпожа Газянова проведоха коледно тържество на 20.12.2012 година. Освен старанието при овладяването на учебния материал те показаха и креативност при организирането на празненства и забавления.


Коледно тържество
в детски парти-клуб „ Смърфовете“

          Учениците от трети клас имаха коледно тържество на 19 декември в детски парти клуб „ Смърфовете“. Мероприятието беше организирано от преподавателя по английски език  г-жа Милена Бекярова и класния ръководител г-жа Мариана Жегова. Учениците показаха артистични умения в изпълнението на коледни песни, стихове и сценки както на български, така и на английски език.

          На извънкласната дейност присъстваха родителите на децата и техни приятели. С много смях, весели игри и забавления третокласниците от СОУ „Братя Каназиреви” посрещнаха  настъпващите светли празници.


Учениците от 5 "б" клас представиха на мултимедийна презентация
 „ Празнуване на Коледа по света“

          Учениците от 5 „б“ клас под ръководството на г-жа Милена Бекярова, преподавател по английски език,  отбелязаха Коледа и наближаващите новогодишни празници по интересен и забавен начин. Учениците представиха на мултимедийна презентация  „ Празнуване на Коледа по света“. За да изработят презентацията , всеки ученик трябваше да намери подходяща информация за празнуването на Коледа в определена страна.

          Новите технологии фейсбук и скайп също бяха използвани успешно за осъществяване на комуникация между учениците при подготвянето на крайния продукт. На мероприятието присъства класният ръководител г-жа Мариана Манова.  Накрая учениците се насладиха на ястията от коледната трапеза, които с радост сами бяха приготвили.


Благотворителна акция в навечерието
на светлите християнски празници

          Учениците от СОУ "Братя Каназиреви" отново се включиха в благотворителна акция в навечерието на светлите християнски празници. Инициативата дойде от учениците от 10 "б" клас, които решиха да съберат средства за своите съученици в неравностойно положение и да ги зарадват за коледните празници. Марина Карталова, ученичка от 5 "б" клас, която е на индивидуална форма на обучение, се изненада много, когато видя голямата плюшена играчка, изпратена специално за нея.

          Нейните съученици от 5 "б" клас и класната ръководителка Мариана Манова пък я изненадаха с ръчно направени картички с най-добри  пожелания и  лакомства.

          Нека да бъдем по-добри и да се усмихнем с настъпването на Коледа и новата 2013 година!


Коледна трапеза на учениците от 11 а клас