Ученици участват в националната заключителна конференция по проект „Граждани“

На 19.12.2012 год. учениците от 7 „а“ клас  на СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ – гр.Разлог  Яна Стойчева и Иван Влахов и класният ръководител Соня Крънчева взеха участие в заключителната конференция по проект „Граждани“ на тема „Училището – лаборатория на бъдещите граждани на България: Пътна карта за развитие на гражданското образование в българското училище 2013-2015 г.“ в София.

Конференцията бе лично открита от зам.-министър Милена Дамянова и госпожа Мария Донкова, програмен директор на фондация „Пайдея“. Министър Дамянова поздрави учителите и учениците, които са работили по проекта и отбеляза, че работата на учителите и труда на учениците е истинско творчество.  Гости на конференцията бяха още представители на МОМН, експерти от Регионални инспекторати, медии и представители на всичките десет училища от страната, които работиха по различни теми на гражданското образование.

Под формата на дискусия всички учители и ученици споделиха впечатленията си от работата, трудностите и ползата от заниманията. Учениците от СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“  взеха участие с видеоматериали от двете занятия „Искам да съм кмет” и „Какво означава да бъдеш съвестен гражданин?“.

 Дискусиите на конференцията се проведоха в следните панели:

 – ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ В УЧИЛИЩЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА УЧЕНИЦИТЕ

 – ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ИНДИВИДУАЛНИЯ УЧИТЕЛ

 –  УЧИЛИЩЕТО КАТО ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ГРАЖДАНСТВО

  – УЧИЛИЩЕ И ПОДКРЕПЯЩА СРЕДА ИЗВЪН УЧИЛИЩЕТО