Учeниците от 5б клас на СОУ „Братя Каназиреви“ честитиха Международния ден на пожарникаря

Учeниците от 5б клас на СОУ „Братя Каназиреви“ честитиха Международния ден на пожарникаря  на дежурната бригада в Разлог по интересен и нетрадиционен начин.

Ученици и пожарникари станаха част от мащабен международен e-Twinning проект, реализиран от Горица Лазарова, като заедно отбелязаха  международния ден на пожарникаря.

Дежурната бригада  в състав началник  дежурна смяна Николай Иванов Джупанов, водач на специален автомобил Петър Иванов Самарджиев, главен  пожарникар Пламен Гоцев Рекарски, старши пожарникар –диспечер Владимир Асенов Мицин и старши пожарникар –диспечер  в  РС „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“, гр Разлог – Кирил Радославов Калушков, показа на малките си и ентусиазирани  гости екипировката си, техниката в един от противопожарните автомобили, демонстрира  възможностите на различни уреди, с които си служат пожарникарите в напрегнатото си ежедневие.

Учениците имаха възможност да облекат специалните  противопожарни костюми, да се качат в специализирания автомобил, да видят диспечерската стая и телефона, където постъпват сигналите за пожар или бедствие.

 

Истинско предизвикателство за тях беше да насочат водната струя към определена точка и може би неволно, а може би и нарочно, да си направят лека разхладителна баня в иначе горещия юнски ден.

За всеки един от 28-те пожарникари имаше специално изработени от учениците картички,  с благодарност за добрата служба. Всеки ученик сам избра как да украси картичката  си и какво пожелание да напише.

Учениците споделиха, че с удоволствие ще посетят пак противопожарната служба в Разлог, защото са завладени  и силно заинтригувани от видяното и чутото.

Тази среща стана възможна благодарение на любезното съдействие на г-н Добрев, началник на  РС ПБЗН –Разлог, на когото благодарим.