Посещение в 79. СУ „Индира Ганди“, гр. София

Иновативни практики и нови методи в преподаването наблюдаваха учители и ученици от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ по време на посещение в 79. СУ „Индира Ганди“, гр. София. Гостуването се осъществи по НП “Иновации в действие“, в която училището участва за трета поредна година. Освен координатора Росица Кирева, в наблюдението участваха преподавателите Невена Михова, Лиляна Джолева, Елена Фарфарова, Емилия Бисеринкова, Жулиета Крайнова и петокласниците Симеон Дамянов и Александър Пармаков.

Целта на посещението бе обсъждане на  иновативни практики в училището. Колегите представиха работата си с програмируемо устройство Microbit в 4. клас, което има приложение по всички учебни предмети и прави уроците интригуващи и забавни. Бяха представени отличени проекти в състезания и олимпиади по ИТ на ученици от 6. и 7. клас в областта на уебдизайна и уеб-програмирането, както и урок по програмиране със С# в 9. клас – тест с Kahoot. Насладихме се и на демонстрация на урок по забавен английски в 2. клас.

Обмяната на опит се оказа изключително полезна, защото заедно с нас гостуваха представители на още две училища –  СУ „Св. Патриарх Евтимий“, гр. Пловдив (също иновативно) и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Костенец. Нашите ученици бяха изключително впечатлени от видяното, задаваха уместни въпроси и се включиха в част от демонстрациите.