СУ „Братя Каназиреви“ участва активно в отбелязването на 109 години от освобождението на Разлог

Цяла празнична седмица, посветена на годишнината от освобождението на град Разлог, организира СУ „Братя Петър и Иван  Каназиреви“. В поредицата от инициативи, в които се включиха всички класове, имаше песни, танци, уроци на открито и спортни мероприятия. Пред погледа на директора Росица Тумбева и на своите преподаватели младежите се надпреварваха и се забавляваха в името на свободата да бъдат себе си в собствената си родина.

Общо 40 от учениците на СУ „Братя Каназиреви“ участваха в дейностите, посветени на годишнината, организирани от община Разлог и НЧ „15.09.1903 – 1909 г.“

Зрелостниците Георги Ганджов (12а), Ивайло Кондев (12б) и Атанас Манушкин (12в) бяха избрани да издигнат флаговете на Република България, на Европейския съюз и на община Разлог по време на официалната церемония на централния площад. Мариела Цветкова (12в), Величка Рашева (12а) и Мартин Бонков (12б) се включиха в поднасянето на венци и цветя в памет на загиналите за свободата пред паметника на Апостола Васил Левски.

Снимките, направени от Дара Цинзова (12б), Румен Пулин (10а), Мария Миткова (9в), Александър Шашиков (7а), Мария Манова (6а), Маринела Рачева (6а) и Симеон Дамянов (5б), красят централната алея като част от фотоизложбата под наслов: „109 години свободен Разлог“. Всички жители и гости на града могат да се убедят в техния талант да виждат и улавят красотата на света, който ги заобикаля.

Историята се помни и разказва. Това показа нагледно Велина Граматикова (7а), която подготви материали за миналото на Разлог.

Наследниците на най-старата гимназия в града доказаха и своето майсторство в областта на перото. Мария Спасова (9в) беше сред отличените автори на стихотворение, посветено на родния град. В същата категория се включи и Виктория Кутина (6б). Есетата на Ивана Мицина (7б) и Катерина Копанарова (9а) също впечатлиха журито и бяха прочетени на площада. Есе, свързано със свободата на Разлог, написа и Веселина Ангелинина (9а), както и най-смелата участничка Полина Бельова, която е едва в четвърти клас.

Най-малките възпитаници на училището също се включиха активно в празничния маратон. Те участваха в категорията „Рисунка на град Разлог“ , специално отредена за ученици от 1 до 4 клас. Рисунките на първокласниците Александра Блажева, Валентин Найденов, Зара Захова, Иван Андреев, Илиана Кръстева, Костадин Йоров и Петър Андреев могат да бъдат видени в парка на град Разлог. Свои табла с рисунки направиха второкласниците Димитър Захов, Емилия Парева, Ива Влахова, Ивана Къщева и Борислава Юрукова, третокласниците Магдалена Райкова, Яница Котупанова, Виктор Янев, Кристиан Патоков, Георги Татарски, Калин Бонков, Дарин Бужов, Николай Полежанов, както и целият 4а клас.