Проект „По-здрави деца“ – организиран от „Нестле България“АД

„По-здрави деца“ е проект, който е насочен към изграждането на трайни хранителни навици и култура за здравословен начин на живот при децата. Програмата се организира от „Нестле България“ АД, с подкрепата на МОН, Министерството на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, както и редица национални експерти по хранене и спорт.

Програмата включва провеждането на забавни и атрактивни уроци, като по този начин децата се ангажират, провокира се техният интерес към балансираното хранене, ролята на плодовете и зеленчуците в ежедневния хранителен режим, ролята на всекидневната физическа активност, консумацията на вода, споделеното време със семейството при хранене и правилната грижа за домашните любимци.

С реализирането на програмата се захванаха г-жа Й. Крънчева – зам.-директор АД, ръководител на проекта и учителите oт начален етап- г-жа Елеонора Михова, г-жа Елена Джунева, г-жа Гергана Попова, г-жа Мариана Татарска. Тези учители продължават неуморно и всеотдайно да се грижат за обучението и възпитанието на своите ученици и в условията на извънредна ситуация. За пореден път те доказват отговорното си отношение и умението да се справят в кризисна ситуация, каквато е настоящата. Учителите използваха дистанционната форма на обучение дори и през ваканцията, за да занимават децата с интересните теми, които програмата предлага. Те споделят, че дейностите са едновременно развлекателни и поучителни. Децата и техните родители истински се забавляват, докато изпълняват заръките на  преподавателите.
Успех и бъдете здрави!