Ден на ученическото самоуправление в Разложката гимназия

Да бъдеш в ролята на своя преподавател? Какво по-голямо предизвикателство от това?

И тази година ученици от СОУ „Братя Каназиреви“ заеха местата на своите учители в Деня на самоуправлението. В ролята на директор влязоха Ивайло Парев от 10“а“ клас и Росица Тончева от 9“б“ клас, които са и представители на училищния парламент. Те бяха радушно посрещнати от госпожа Мариана Попадийна. Мария Крънчева от 10“б“ клас и Боряна Иванова от 8“а“ клас проведоха интервю с нея във връзка с Деня на самоуправлението. В него тя споделя, че подкрепя с желание инициативата учениците да заемат ръководни длъжности в училище и да осъзнаят голямата отговорност.

Гергана Мандарова от 10“а“ клас влезе в ролята на секретарка в кабинета на Мария Андреева.

За пръв път учениците от 8“а“ и 8“в“ клас заеха местата на учителите си. Радина Елчинова, Ина Манафова, Гергана Дурева и Марина Мишкова избраха да бъдат учители по английски език в 8“в“ клас в часа на госпожа Соня Крънчева. Те предложиха на съучениците си различни дейности – решаване на кръстословици, попълване на текстове от песни, игри, свързани с граматиката. В 8“а“ клас Цветан Зарев, Боряна Иванова и Ели Дункина също проведоха урок по английски език в часовете на госпожа Людмила Спасова.

Оказа се, че тази година осмокласниците са най-активни. Освен знания по английски език, те показаха интерес и към математика и БЕЛ. Димитър Гогов предаде нов урок по математика на своите съученици в 8“в“ клас в часа на госпожа Мариана Манова. А Мая Крайнова и Христина Дурева избраха да бъдат учители по литература под ръководството на госпожа Елена Фарфарова.
Ина Манафова
, представител на училищния парламент проведе интервюта с госпожа Елена Фарфарова и Мариана Манова относно мнението им за този ден в училище.

9“а“ клас изявиха желание да застанат на мястото на учителя си Соня Крънчева. В часа по история и цивилизация Миряна Пандева и Павлина Джупанова бяха подготвили интересни факти от средновековната история и кратък видеоматериал за създаването на българската държава. Михаил Цинцаров и Георги Орозов също се справиха с предизвикателството да бъдат учители като поднесоха на своите съученици интересна информация, свързана с екологията и опазването на околната среда на английски език. Иван Влахов и Спасиана Григорова работиха като учители по география и икономика при госпожа Вили Бельова, като представиха филм за България.

Интервю с ученичката Павлина Джупанова проведе Елена Джолева, представител на училищния парламент.

Лусиана Кондева от 10“б“ клас зае мястото на госпожа Лиляна Джолева в часа по литература. Освен новия урок, тя разказа и интересна легенда, свързана с „Изворът на белоногата“. В часа по информатика при госпожа Росица Вълканова Гергана Найденова предложи на своите съученици работа по създаване на компютърна програма. В 10“а“ клас преподавател по английски език стана Таня Бонкова в часа на госпожа Татяна Рупчина, а Димитър Мутафчиев – учител по литература в часа на госпожа Лиляна Джолева.

Всички ученици, взели участие в Деня на самоуправлението, споделиха, че да бъдеш учител е наистина изключително трудно, но със сигурност мотивиращо и интересно.