Интерактивен урок по история

В навечерието на Деня на Европа  – 9 май, учениците от 9″а“ клас с класен ръководител Соня Крънчева организираха интерактивен урок по история пред учениците от 3″а“ клас при госпожа Елена Джунева.

Темата на урока бе „Какво знаем за Европейския съюз?“.

Третокласниците бяха разделени на четири отбора и работиха с помощта на модератори и успяха да се справят с поставените задачи. Чрез математическа задача те разбраха колко са държавите, които членуват в Европейския съюз, успяха да разположат на политическата карта на Европа имената на държавите членки, съобразявайки се с тяхното географско положение.

Елена Мекушина, Яна Стойчева и Миглена Кърлова бяха подготвили специално направени брошури с най-важната информация за Съюза, еврото и къде можем да пазаруваме с него. Една от интересните задачи за третокласниците бе да направят флаговете на България и Европейския съюз, като обяснят символите в тях. Най-подробни и точни отговори даде Виктор Коцаков.

В края на урока, всички ученици излязоха в двора на училището, наредени в кръг, и разиграха интересни игри, за да покажат, че обединени можем повече.

Инициативата за този урок е плод на онлайн обучение, което преподавателят по история Соня Крънчева премина през месец март. Този вид занимания, при които учениците заедно работят и предават знания, се оказва наистина по-мотивиращ и по-заитригуващ.