Интерактивен урок по БЕЛ в края на годината

Петокласниците от 5б клас на СОУ „Бр. Каназиреви” показаха пред своите родители какво са научили по БЕЛ през годината. Чрез интерактивни игри възпитаниците на г-жа Л. Джолева демонстрираха какво знаят по роден език и литература. Под мотото „Модерно е да си грамотен” родителите сами провериха какво са научили децата им.

В състезание с няколко кръга три отбора „мериха” своите знания. За да бъдат оценките безпристрастни, този път ги поставяха родители, избрани на случаен принцип. В първи кръг трите отбора решаваха кръстословици, в които условията бяха свързани с учебното съдържание от 5. клас. Във втори кръг учениците трябваше да редактират текстове с допуснати грешки. След като се поизпотиха, петокласниците представиха свои презентации за избрани от тях фолклорни празници, като демонстрираха и знания и умения от предмета Информационни технологии.

Най-интересен се оказа кръгът с „Колелото на късмета”. Някои получиха шестици, без да отговарят на въпроси, а други се помъчиха над изтеглените задачки, за да заслужат одобрението на журито.

За добро настроение на финала децата изиграха драматизацията „Приятелство” и показаха завидни театрални умения. Главните актьори в пиесата бяха включените в НП „С грижа за всеки ученик” ученици от паралелката.

Родителите останаха доволни от знанията на децата и не можаха да излъчат отбор победител – шестиците доминираха. А към всички присъстващи учители децата изразиха почит и уважение чрез емоционален поетичен рецитал, режисиран от класния им ръководител – г-жа Р. Тумбева.

След изморителната и пълна с емоции година децата ще се радват на ваканцията доволни и щастливи.