Парад на професиите

В Деня на Ботев и всички загинали в борбите за освобождение – 2 юни, учениците от СОУ „Бр. Каназиреви” се включиха в общоградския Парад на професиите. Организиран от средните учебни заведения в града и РИО – Благоевград, парадът привлече стотици любопитни ученици и родители, на които предстои трудния избор на ново училище.

Достойно ученици и учители от Разложката гимназия представиха своите паралелки и макар и да не дават професионално образование, те доказаха, че интелектът винаги печели. По атрактивен начин водещите Ел. Лачина и М. Хаджиев представиха бъдещите прависти и лекари на града и региона. Училището ни се похвали с талантливите художници и с красивите момичета от волейболния училищен клуб. Те гордо заявиха, че сами са избрали училището, в което могат да развият както умствените си и артистични заложби, така и да спортуват и да се забавляват.

На сцената беше и талантливият Халил Гагъм, който публикува своята книга „Шест стъпки на раздялата” – превърнала се в бестселър сред възпитаниците на гимназията.

Ученици от профилите Чуждоезиков и Технологичен се обединиха под наслова „Дървото и учителят се познават по плодовете” и чрез импровизираното Дърво на знанието показаха, че науката и интелектът са господарите на забързаното ни ежедневие.