Открит урок по литература

На 4.12.2013г. учениците от 9а клас, профил Чуждоезиков, специалност – Английски с втори чужд език, проведоха пред родители, учители и общественици открит урок по литература. Заедно с класния си ръководител и преподавател по литература – Лиляна Джолева,  учениците представиха урок за обобщение под формата на ролева игра – „Съд за Ахил”. Всеки от учениците беше ангажиран с определена роля в своеобразен съдебен процес, в който бяха изслушани персонажите от Омировата „Илиада”.  Срещу любимия Омиров герой – Ахил, бяха повдигнати пет обвинения, които след изслушване на свидетели и представяне на веществени доказателства бяха снети от обвиняемия. Героят единодушно бе признат от съда и съдебните заседатели за невинен по всички обвинения. Чрез ролевата игра и екипната работа учениците демонстрираха интереса, с който изучават древногръцката литература, и своите знания за античната словесност.

Всички гости на урока бяха единодушни в оценките си за видяното – учениците заслужиха своите шестици за труда, който бяха положили в часовете,  и за ентусиазма, с който  представиха знанията си.

В писмо до учениците и преподавателя старши експерт  по БЕЛ – госпожа Любима Димитрова от РИО – Благоевград, изрази задоволството си от работата по предмета и пожела нови успехи на възпитаниците на Разложката гимназия.