Здраво тяло – здрав дух

От 17 до 23 ноември по проект "Healthy bodyhealthy mind" СОУ "Братя Петър и Иван Каназиреви" посрещнаха 60 участници от Германия, Естония, Англия, Португалия, Унгария, Румъния и Турция. Работната среща се проведе в рамките на секторна програма Коменски на програмата Учене през целия живот. С много ентусиазъм и желание младежите разработиха занимателен въпросник, свързан с темата на проекта. Показаха се и като добри актьори, представяйки написани от тях сценарии свързани с националните особености при хранене, взаимоотношения в семейството и в обществото. Всеки участник представи своята държава не само с презентации и постери, но и с приготвяне на традиционни ястия, които с удоволствие и наслада опитаха. Красивата природа и добре устроения ни град за пореден път впечатлиха гостите на Разлог.

Реализирана бе и среща с ръководството на общината – с председателя на Общински съвет д-р Мария Копанарова и заместник кмета инж. Венцислав Гърменов, които с гордост представиха участниците от най – старото и престижно учебно заведение в общината – Разложката гимназия "Братя Каназиреви".

"Полезен опит, споделени трудности и успехи, възможност за коменикиране, нови приятелства" това бе награда за всички участници в проекта, сподели координатора на българското училике Росица Тумбева.