Състезание Таралеж

На 14.03.2013г. се проведе първото състезание Таралеж Б от общо четирите, организирани от Асоциацията за европейско  образование и култура. В него право на участие имат ученици от 1. до 7. клас. Общо 23 ученици от първи, пети, шести и седми клас се явиха на тест, проверяващ функционалната им грамотност. В рамките на 45 минути участниците отговаряха на въпроси от затворен и отворен тип върху непознати текстове от различни стилове.

Протокол за резултати от състезание "Таралеж", модул "Таралеж Б" >>

Предстои провеждането на още три състезания – Таралеж П (природни науки), Таралеж М (математика) и Таралеж О (обществени науки). Участието е доброволно и е обвързано с такса за участие. Желаещите могат да получат повече информация от своите преподаватели или на сайта на Асоциацията.


На 27.03 .2013 г . в СОУ"Братя  Каназиреви "- гр.Разлог  учениците от втори "а" клас се включиха в състезанието по Природа "Таралеж", организирано от Асоциацията за Европейско образование и култура. Материалите са прегледани от класния  им ръководител Мариана Татарска. От участвалите четири ученика с максималния резултат са трима. Децата споделиха, че са се справили с лекота и задачите към текста не са ги затруднили. Те очакват втория тур на състезанието с нетърпение.

Протокол за резултати от състезание "Таралеж", модул "Таралеж П" >>