Национална младежка кампания „Бъди 1 от 90 000”

Във връзка с честването на 90 години от създаването на БМЧК  бе обявена национална младежка кампания „Бъди 1 от 90 000”. Членовете на Български Младежки Червен Кръст от СОУ „Братя Каназиреви” наистина станаха част от тази благородна акция.

Кампанията е насочена към ученици от І до ХІІ клас. Всички деца бяха призовани да помогнат  чрез даряването на 1 лв. да се наберат 90 000 лв.  в полза на програмата „Топъл обяд”, която осигурява безплатен обяд по време на зимните месеци на деца в тежко социално положиние.

Ученици от 11 а клас, коита са членове на БМЧК, разлепиха информационни плакати в училището и града. Председателят на младежката здравна организация Магдалена Аргирова сформира група от 11 а клас /София Гальова, Никола Орозов и Данаил Димитров/ и  от 8а клас /Антонина Стойчева, Гергана Кондева и Ивана Стойчева/, които направиха открит базар в центъра на Разлог. Хората даряваха пари или си купуваха от изработените неща.

Помощ при провеждане на кампанията учениците получиха от БЧК – Разлог в лицето на д-р Велев и Милка Гешева, които осигуриха ръчно изработени шалове и участието на членовете на Клуба на пенсионера в Разлог, които се включиха с парични дарения.  Общината осигури подходящо място за провеждането на базара.    


Учениците от СОУ „Братя Каназиреви” изработиха итересни картички и подаръци в часовете по рисуване, а други деца донесоха свои играчки, които да бъдат продадени. „Голяма част от учениците се включиха с даряване на пари, а други изработиха с огромно желание и любов интересни подаръци от природни материали. „Най – хубавото е, че учениците сами организираха  тази благородна кампания” –  сподели класният ръководител на 11 а клас Росица Тумбева. Всички  събрани средствата ще бъдат в полза на програмата „Топъл обяд”. Кампанията бе отразена и по местното радио „Дъга”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *