В навечерието на 151-годишнина от обесването на Васил Левски учениците от СУ „Бр. Каназиреви“ проведоха традиционния училищен рецитал „Помним завета ти, Апостоле!“.

В навечерието на 151-годишнина от обесването на Васил Левски учениците от СУ „Бр. Каназиреви“ проведоха традиционния училищен рецитал „Помним завета ти, Апостоле!“. В него взеха участие талантливите рецитатори от начален, прогимназиален и гимназиален етап на обучение. В присъствието на учителите по БЕЛ и на свои преподаватели, както и на директора г-жа Росица Тумбева и зам.- директора г-жа Соня Крънчева на 12 февруари младите рецитатори изразиха почитта си към Апостола, като изпълниха едни от най-обичаните стихове от съкровищницата на българската поезия. Журито беше затруднено в избора на победителите, които получиха своите награди на церемония на 13 февруари. Отличени бяха: I място във възрастова група 1.-4.клас – Георги Станков; във възрастова група 5.-7.клас на първо място журито класира Божидара Велева от 6.клас, на второ – Георги Боризанов от 5.клас и на трето – Иван Петров от 7.клас. Сред гимназистите се отличиха десетокласничката Константина Чобанова и единадесетокласникът Неофит Крайнов, съответно заели първо и второ място.

Директорът връчи грамоти на всички участници и ги поощри за нестихващата им любов към поезията, а заместник-директорът отправи поздрав за неугасващия им родолюбив плам. Победителите от училищния рецитал ще представят институцията на общоградския рецитал. А седмицата, посветена на Апостола на свободата, ще продължи с още инициативи, сред които са традиционният Лъвски скок и масово рецитиране на Ботевото стихотворение „Обесването на Васил Левски“.