Европа в класната стая и в училище

Трима български учители получиха правото да участват в организирания от Европейския парламент Международен семинар за учители – посланици на ЕП в Брюксел. Темата бе „Европа в класната стая и в училище“.

Благодарение на изключително успешното представяне в Програмата за училища – посланици на ЕП, Анета Милева (Първо СУ „Свети  Седмочисленици“ – Търговище), Грета Димова (ПГПЧЕ – Плевен) и Соня Крънчева (Средно училище „Братя Каназиреви“ – Разлог) бяха поканени в столицата на Европа, за да обменят опит и добри практики с преподаватели от всички страни – членки на Европейския съюз. Събитието събра близо 90 учители, активно ангажирани с обсъждането и преподаването на европейските въпроси в училище.

По време на двудневната си визита те се срещнаха със заместник-председателя на Европейския парламент Отмар Карас и с представители от отдела за работа с младежи. Старшите посланици се включиха в разнообразни дейности и сесии за преподаване на знания за Европа и европейската парламентарна демокрация. Имаха възможност да споделят добри практики помежду си и да обсъдят интересни и иновативни дейности, проведени в техните училища.

През втория ден те посетиха пленарната зала на Европарламента в Брюксел и Дома на европейската история. Посещението бе изключително полезно, защото учителите успяха да споделят своя опит и да се мотивират за още повече и ползотворни дейности с учениците.