Седмица на духа и будителите

За поредна година в седмицата на духовността представителите на ученическия парламент организират изложба на млади таланти от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ на тема „Есенно вдъхновение“. Изложбата е посветена на  Деня на народните будители.


В навечерието на Деня на будителите учениците от СУ „Братя Каназиреви“ стартираха дейности, с които да отбележат един от най-светлите празници в календара на българина.

В понеделник – 24.10.2022, в часа на класа, всички ученици от 8. до 12. клас се подредиха в двора на училището във формата на слънце. В централния кръг заеха своите места рецитаторите от всяка паралелка, които изпълниха стихове, посветени на празника на будителите. Символично зад рецитаторите се оформи втори кръг, в който ученици от всеки клас издигнаха собственоръчно направени книги с изписани вдъхновяващи цитати от наши възрожденци. Общо петнайсетте лъчи на символичното будителско слънце огряха в двора на училището, за да сложат началото на седмицата, посветена на просветата, родолюбието и дръзновението.