Участие на учениците от начален етап в националната кампания „ Пази детето в интернет“

По покана на застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ учениците от начален етап на Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“ заедно със своите преподаватели се запознаха с информационните брошури, изпратени по национална кампания „Пази детето в интернет“. Тя е в продължение на дългосрочната социална кампания “Пази детето на пътя”като този път кампанията е насочена към превенция на онлайн тормоз и посегателство над деца в дигиталното пространство.

„Сега когато, повече от всякога, прекарваме време вкъщи, а децата ни дори учат в Интернет, е необходимо обърнем повишено внимание на тяхната сигурност. Понякога децата несъзнателно могат да създадат проблем не само за себе си, но и за цялото семейство. Затова, навременните мерки са от решаващо значение.“

Инициативата “Пази детето в Интернет” има за цел да осигури защита за децата, както и да изгради у тях умения за безопасно ползване на Интернет. Предстоят запознаване с различни видеа и дейности, в които учениците по-лесно и бързо да разпознават заплахите в интернет.