Седмица преди празника на град Разлог

Седмица преди празника на град Разлог, възпитаниците на СУ „Братя Каназиреви“ стартираха отбелязването му със спорт на открито, много емоции, танци и усмивки!

Спортни състезателни игри между третокласници и четвъртокласници!

Танци на открито – 6 и 7. клас

Футболна среща между 6 и 7.клас

В навечерието на 109-та годишнина от освобождението на град Разлог дейностите във връзка с отбелязването на паметната дата в СУ „Братя Каназиреви“ се множат. На 6.10.2021г. в двора на училището ученици от единадесети клас се хванаха на кръшно хоро под съпровода на талантливата си съученичка Александра Бучкова. След последния училищен звънец за деня младежите и девойките, подкрепени от своите преподаватели, извиха красиво хоро в училищния двор. Младата певица Александра, подкрепена от преподавателя по музика Красимир Драгунин и учителя по ФВС Жанета Прешелкова, изпълни едни от най-обичаните български фолклорни песни и поведе празничното хоро, символ на сплотеността и безкрайното ни родолюбие.

В слънчевия следобяд след часовете учениците от 9в клас заедно с преподавателите си Лиляна Джолева и Здравка Сугарева отдадоха почит на загиналите герои в Илинденско-Преображенското въстание, като поставиха цветя на паметната плоча в м. „Андъко“. Деветокласниците отново се потопиха в легендарните спомени за героизма на баба Магдалена Юрукова и на всички предтечи на свободата ни.

С поход и спортни игри се включиха в дейностите и учениците от 8в клас с тяхната класна Вили Бельова.

Историята трябва да се пази! Историята трябва се пише и знае от младото поколение! Какъв по- добър завършек от веригата дейности посветени на празника на града от посещението на историческия музей. Под ръководството на класната ръководителка Елена Жегова и учителя по изобразително изкуство Петър Петров, учениците от 5. Б клас се потопиха в миналото на Разлог от интересните разкази на историците.

Бързи, смели, талантливи и в спорта победители! Приятелска волейболна среща между десетокласници по повод празника на Разлог!

Урок по английски език на открито – красива гледка към Разлог, разговор за миналото и настоящето, усмивки… така отбелязаха празника 8. А клас заедно с класната си Елена Влайна.

Познаваме ли правилата за движение по пътищата?

Петокласниците с помощта на преподавателите Кр. Драгунин, Ив. Копанаров, П. Петров и дванадесетокласници, чрез игри и дискусия показаха умения и знания върху новата площадка по БДП !