На море по НП „Отново заедно“

След дългото и изтощително ОРЕС 33 възпитаници от СУ „Братя Каназиреви“, Разлог, заедно с трима ръководители от училището си отпочинаха и се заредиха с горещи летни емоции в тризвездния хотел „Роза“ в Черноморец. Училището е едно от първите учебни заведения, които кандидатстваха по програмата на МОН „Отново заедно“ и спечелиха проект на стойност 18000 лв., с които да се реализира ученическият лагер. Освен осигурения пълен храноден и нощувките в курортния град, учениците имаха уникалната възможност да съчетаят плажа и водните атракциони с няколко образователни екскурзии. Те посетиха музея в древния град Аполония, дн. Созопол, и се насладиха на архитектурата на замъка в Равадиново. В програмата бяха включени и посещения във възрожденските центрове Котел и Жеравна, където посетиха къщата музей на писателя Йордан Йовков, историческия музей в Котел, а в последния ден от пътуването имаха и обиколка в град Пловдив.

Незабравим спомен за учениците от 5. до 11. клас, избрани по предварително разработени критерии като най-дълго обучение в електронна среда, отличен успех, липса на неизвинени отсъствия и други, за учениците ще остане разходката с кораб „Магелан“, спортните състезания на плажа и край басейна, както и новите приятелства.

Ръководителите на групата г-жа М. Кандева, г-жа М. Крачанова и г-жа В. Костадинова споделиха, че подобни инициативи са изключително полезни за учениците, защото им помагат да се отпуснат след натоварените учебни месеци и да обогатят знанията си за родната история и географските й забележителности.