МОГА ДА ЧЕТА

НП „УЧАСТВАЙ И ПРОМЕНЯЙ – РОДИТЕЛЯТ, АКТИВЕН ПАРТНЬОР В УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ”

4. клас – класен ръководител г-жа Гергана Попова

Дадохме СТАРТ на новата учебна 2020/2021 година!

Първа среща с родителите!
Тема на срещата- „МОГА ДА ЧЕТА“

Проведохме една необичайна по своя характер и начин на провеждане родителска среща с участието на учители, родители и деца. Децата четоха откъси от книги, като им бяха поставени задачи, свързани със задължителната литература, която би трябвало да е покрита през ваканцията. Под формата на игри, децата демонстрираха какво са запомнили.
На мултимедия прожектирахме откъси от произведенията и изображения на герои, а учениците трябваше да ги разпознават. Деца бяха облечени като приказни герои, а присъстващите в залата трябваше да отгатват кои са те и от кое произведение са. С това имахме за цел да мотивираме учениците да четат повече, да разсъждават върху постъпките на героите, да определят положителни и отрицателни постъпки и качества и да решат на кои герои искат да приличат и защо. Показахме, че няма възраст за четенето на детски произведения, т.е. те могат да са полезно и интересно четиво не само за децата, а и за всички възрасти.

За финал на срещата изпълнихме народната песен „ Прела баба“, като си имахме истинска баба с хурка и вретено, която ни показа как са получавали в миналото жените прежда, от която са плели и тъкали плат за своите дрехи! Изпяхме песента „ Седнало е Джоре дос“, като изиграхме и едно право хоро, тъй като в списъка от задължителните книги на учениците имаше и книга, свързана с българското народно творчество и традиции.