24 май – един от най-светлите български национални празници

24 май е един от най-светлите български национални празници – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На този ден с чувство на национална гордост отдаваме почит на всички просветители, учени, творци и светли умове в българската история и съвремие, дали своя принос за развитието на просветата и културата.

 

Зрелостниците от випуск 2020 в СУ“Братя Петър и Иван Каназиреви“, Разлог

Мили мои, дванадесетокласници!

Разхвърчахте се като лястовичките и щъркелите! Днес кръжите за последно над родното училище! Над гнездото, в което през последните пет години учихте най-важните уроци в живота си – да мечтаете, да отстоявате себе си, да цените приятелите и хората, които ви напътстваха!

Днес тръгвате по своя път – сами и уверени в успеха, който ви приляга, защото сте победители! Заминавате и само майчината сълза ще остане, за да напомни със соления си привкус, че в живота има срещи и разлъки!

Да бъде чист и лек пътят, по който поемате! Да има здраве и късмет в дните ви! Да има воля, за да преодолявате всяко изпитание в живота! И да има винаги пътека, която да ви връща в родното училище!

На добър час, скъпи абитуриенти от випуск 2020!

Росица Вълканова

класен ръководител на профил “Технологичен” , 12б клас – випуск 2020