Състезание по математика за ученици с Кан Академия

Страхотни награди за най-ангажираните учители и ученици от Ozone.bg

Макар в момента да няма олимпиади, за учениците има и други възможности да предизвикват себе си и да доказват, че могат да се справят все по-добре! Състезанието по математика с Кан Академия е такава възможност, и то за всички – както за тези, които обикновено ходят по олимпиади, така и за всички останали, които по една или друга причина си мислят, че не могат – а това не е така. Защото както знаем от Олимпийските игри – най-важно е участието, както и състезанието със самия себе си, и в него обикновено побеждаваш!

За повече информация и записване: https://obr.education/math-contest-khan-academy/

Срок на състезанието: 21 април – 15 юли 2020 г.

Участието е напълно безплатно.

Наградите – има както за учителите, така и за учениците.

Очакват ви по 6 страхотни награди от Ozone.bg във всяко направление – ваучери на стойност по 100 лв.! Награди ще има и за 3-та най-ангажирани учители във всяко от направленията, регистрирали за участие най-много ученици – за тях ще бъдат разпределени ваучери от Ozone.bg, безплатни консултации и обучения от “Образование без раници” за използване на дигитални инструменти или иновативни практики в работата, както и специално внимание в комуникационните канали на организаторите.

Основна информация за състезанието: 

Какво е Кан Академия?

Най-голямата безплатна онлайн образователна платформа в света с над 10 000 видеоурока и над 100 000 упражнения, проекти и симулации. В Кан Академия:

Мотото на Кан Академия: “Достатъчно е да знаеш само едно – всеки може да научи всичко!” Защо и как това се получава с Кан и повече за платформата – тук.

Състезателно направление 1: ”Майстор” по математика с Кан Академия

“Майсторството” в Кан Академия значи овладяване на всички умения за съответния клас или раздел. Целта на състезанието в това направление е постигане на 100% “майсторство” в следните раздели по Математика от Кан Академия:

Повече за ученето до майсторство в Кан Академия вижте в това видео или от тази статия.

Състезателно направление 2: Овладей силата с Кан Академия

Целта е да насърчим учениците да прекарат повече време и да вложат повече усилия, за да разберат материала и да овладеят възможно най-голям брой умения в Кан Академия, дори да имат затруднения; или да продължат да учат и над вече усвоеното. Победителите ще бъдат избрани сред тези, прекарали минимум 3 или 6 часа в учене на сайта до 15 юли, в зависимост от това дали са в начален етап или 5-12 клас (средно по 15 или 30 минути на седмица). Учениците могат да работят във всеки един курс по математика, а дори и в другите предмети в Кан Академия. Насърчава се да се върнат назад в материала по математика, ако имат затруднения и се налага да покрият дупки в разбирането си, или да продължат с материал над нивото, което са постигнали в училище, ако е интересен за тях. Важното е 1) да учат и да се упражняват повече и 2) да имат активност и в раздела/курса по математика, до който са стигнали в училище.

Важно: 

В състезанието могат да участват ученици от всички етапи. 

Дори в началото на състезанието даден ученик да е регистриран в направление Майстор по математика, ако той не успее да се справи с 100% майсторство, може в края на състезанието (той/учителят/родителят) да отбележи, че иска да се състезава в направление Овладей силата. Важното е да демонстрира упоритост, усърдие и повече време, прекарано в учене и упражняване.

Учителите/Родителите на ученици със специални образователни потребности преценяват в кое направление да включат учениците си. За направление 1 могат да изберат различен клас от този, в който е ученикът в училище – по-висок или по-нисък, в зависимост от възможностите на конкретното дете.

Всеки ученик се състезава за награда само в едно от направленията, като определящо е кое направление (учителят/родителят/ученикът) посочва в края на състезанието.

Организатор

Сдружение “Образование без раници”: https://obr.education/ 

Започнете състезанието:  https://obr.education/math-contest-khan-academy/

Успех!

Напомняме ви също, че сдружение “Образование без раници” и фондация “КорПлюс” провеждат състезание за ученици по английски език. Повече информация за състезанието по английски: https://obr.education/contest/

Станислава Гатева

Координатор проекти

Сдружение “Образование без раници”

0878350505

s.gateva@obr.education