Да направим училището по-привлекателно

В навечерието на 100-годишнината на училището учениците от 5б клас с ентусиазъм се включиха в изрисуването на част от стените в коридора на третия етаж. По идея на бившата възпитаничка на Гимназията Мария Бонкова децата участваха в разкрасяването на стената с артпослания. Всеки ученик остави траен отпечатък, като с боя постави своята ръка на стената, а до нея изписа своя девиз или пожелание към своите връстници и приятели. Някои бяха подбрали сентенции от любими книги, отразяващи мъдростта на поколенията. По идея на Мария Бонкова на фона на две ръце бяха изписани строфи от стихотворението на поета и учител Благо Прангов „Светилникът“, посветено на училището. В начинанието се включи и преподавателят по изобразително изкуство Петър Петров, а благодарение на ученичката от випуск „Юбилеен“ Вили Парапунова на стената изгря прекрасното училищно лого.

Идеята на участниците е в началото на всяка учебна година новоприетите петокласници да оставят и своите пожелания на същото място. Под мотото
„Всичко в този свят е изваяно от РЪЦЕ – тези на твореца, на учителя, на родителя, на ЛЮБОВТА – към хората, професията, добротата!“ учениците на госпожа Джолева сътвориха своеобразен празник на творчеството.