Национална седмица на четенето в СУ „Братя Каназиреви”

От 11 до 15 декември учениците от най-старото и престижно училище в Разлог и региона отбелязаха Националната седмица на четенето с редица интересни инициативи. Още в първия ден на кампанията родители се включиха в „Любимата книга на моята мама” и четоха откъси от детски книги на своите деца в 5б клас. Възпитаниците на Л. Джолева споделиха пред своите майки кои са техните любими книги, коментираха поуките от „Малкият принц” на Екзюпери, изразиха мнението си за все по-модерните електронни книги.

Деветокласниците на госпожа Ем. Бисеринкова се включиха в „Книжка подари и почети”, като направиха жест към първокласниците и им подариха богато илюстровани детски книжки. Почетоха им поучителни истории, подариха им късметчета с пословици и поговорки.

Шестокласниците се включиха в състезанието „Модерно е да си грамотен”, проведено в два кръга – писане на диктовка на 13.12.  и тест за аналитично четене на 15.11., до който бяха класирани 14 шестокласници, справили се безупречно на първия кръг. Учениците на М. Арнаудова и Ж. Крайнова се включиха с ентусиазъм в надпреварата по правилно писане.

На 14.12. петокласниците от класа на Л. Джолева участваха в читателски маратон под надслов „Да преборим агресията с четене”. Домакин на състезанието беше Читалищна библиотека – Разлог, като жури в състав Л. Иванова и В. Крайнова отсъдиха кои са най-бързите четци. Трето място заеха П. Иванова и В. Пандева, второто място завоюва М. Харизанов, а на първо се класира безапелационно Ат. Коюмджиев. Петокласниците участваха и отборно в занимателни игри, свързани с тълкуването на прочетените текстове – „Дар от сърце”, „Кристалният Джакомо” и „Мързеливият”.