Посещение на Европейския парламент в Брюксел

Дванадесетокласничката Елена Мекушина от СУ „Братя Каназиреви” се завърна от Брюксел, където заедно със още 99 младежи от българската историческа диаспора беше на посещение по покана на евродепутатите д-р Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Владимир Уручев.

Елена намира място сред стоте изявени деца, избрани да пътуват до Брюксел,  след активно участие в конкурсите на Фондация „Българска памет” и участието си в XXI семинар във Варна. За избирането й заедно с ученици от Албания, Македония, Сърбия, Молдова, Украйна, Румъния, както и от Западните Родопи и района на Тервел роля играе и отличеното й есе на тема: „Предприемачеството като възможност за личностно и професионално развитие”.

През първия ден от работната визита учениците  разгледаха  забележителностите на Брюксел, а през втория  имаха възможност да посетят ключовата институция на Европейския съюз и да разговарят с българските евродепутати.

Това е третото участие на  ученичката  от 12а в организираните конкурси от Фондацията на д-р М. Врабевски и трети пореден успех за нея.