Ученическият парламент награди своите таланти

Ученическият парламент към Средно училище „Братя Каназиреви“ награди всички ученици от 1 до 12 клас, които взеха участие в обявения конкурс на тема „Моето училище“.

Учениците се трудиха над рисунки, есета, послания и стихотворения и доказаха, че талантите трябва да се развиват. Комисия в състав Ина Манафова / председател на Ученическия парламент/, Божидар Димитров, Янка Илиева и Петър Кръстев оцениха всички творби и споделиха, че работата им е била наистина трудна, защото са се докоснали до съкровените послания на своите съученици и са видели в тях истинска признателност и благодарност към двамата братя Петър и Иван Каназиреви, които са патрон на Разложката гимназия.

Най-малките участници Велина Граматикова и Християна Найденова от 2“а“ клас участваха с рисунки, както и Алисия Цикова и Иван Пъдарски от пети клас, всички посветили своите рисунки на Разложката гимназия. В категорията с рисунки участваха още и Маргарита Дюлгерова от 9“а“ клас и Димитър Гогов от 10“в“ клас.

Сред участниците с есета и послания най-вълнуващо се представиха следните ученици: Амира Джамбазка, Данислава Крънчва и Мария Бангеева от 5“а“ клас,  Маргарита Дюлгерова от 9“а“ клас, Мартина Дръдалова от 11“а“ клас, Радина Елчинова, Костадин Цуцуманов и Любомир Гърков от 10“в“ клас, Лилия Сланчева и Гергана Попова от 10“а“ клас. Със стихотворения се представиха Мариана Прешелкова от 7“б“ клас, Мария Лазарова от 10“а“ клас съвместно с Георги Докин от 11“а“ клас и Иван Влахов от 11“а“ клас.

На церемонията по награждаването участниците получиха грамоти за участие, което ще обогати ученическото им портфолио, както и книги от българската класика, за да се вдъхновяват и да продължават да творят. Материалните награди бяха закупени с помощта на родители и фирми от района – ЕТ“ Димитър Докин – Рени“, Мария Иванова Захова, ЕТ „Бориса – Надежда Елчинова“, „Ем Ви Комерс“ ООД, Иво Елчинов, за което Ученическият парламент изказва огромно благодарност.