„На „ти“ с Кмета“

На 3 май 2017 г . по идея на кмета на община Разлог инж. Красимир Герчев се проведе среща с ученици от 11 и 12 клас и представители на ученическия парламент на СУ „Братя Каназиреви“ под наслов „На „ти“ с Кмета“.  На двучасовата среща господин Герчев разясни функциите и задачите, които изпълнява той, както и структурата на Общинска администрация. Той сподели какви са основните насоки и перспективи на Община Разлог и през какви трудности и предизвикателства преминава всеки един ден. Учениците с нескрита доза любопитство зададоха дори и лични въпроси, свързани с образованието, професионалната кариера, спортните и кулинарните интереси на нашия кмет. Разговорът впечатли учениците и заедно с кмета те си обещаха още бъдещи срещи.

Мнения на учениците:

Иван Влахов  – Срещата наистина ни научи най-вече на човещина и поведение, показа ни, че това да си кмет не те прави по-различен от останалите хора. Обсъдихме наистина важни въпроси, касаещи както града, така и конкретно нашето училище и определено открихме светлината в тунела за доста неясни за нас неща. Приятелската обстановка пък ни помогна и ние да бъдем по-общителни и спокойно да поставим исканията си пред кмета, като едновременно с това да улесним и неговата работа за благоустройството на града ни.

Мая Крайнова – Срещата ни с г-н Герчев беше изключително интересна и поучителна. Радвам се, че имах възможността да се докосна лично до такъв добродушен и истински човек.

Микаела Мадолева – Останах впечатлена от това колко земен човек е г-н Герчев! Той е прекрасен пример за подражание и отразява позитивния дух на нашия край.

Михаил Цинцаров – Моят личен извод беше, че никога незнаеш какво може да ти се случи, било то хубаво или лошо, че винаги трябва да си оптимистично настроен, мотивиран и подготвен, защото незнаеш дали утре животът няма да ти предостави голяма възможност, която не би могъл да откажеш. Обстановката беше изключително приятна и липсата на административна намеса премахна доста от напрежението, което ни подкани да представим исканията си без притеснение.

Елена Джолева – Аз смятам, че срещата с кмета успя да ни вдъхне увереност. Кметът е човек, който носи огромна отговорност на раменете си. Въпреки това, той е изключително земен, изслушваше ни много внимателно и не се опитваше да избегне поставените от нас въпроси, напротив, с радост даваше отговори. Той е просто един обикновен човек. Като всички нас. Забавен, позитивно настроен, отворен за нови идеи, той ни прие като свои деца.

И така г-н Герчев, влизайки в ролята на един баща, ни даде доста стойностни житейски уроци – да очакваме неочакваното, винаги да даваме всичко от себе си и да бъдем отговорни. Наистина добри съвети за едни тийнейджъри, които са бъдещето на града, нали?