Благотворителен концерт „Коледни вълшебства” събра родители, учители, ученици, гости в Читалището в Разлог

На 13.12.2016г. в Многофункционалната зала на Читалище „15 септември 1903-1909” талантливите ученици от СУ „Братя Каназиреви” изнесоха концерт спектакъл пред  многобройна публика. За пета поредна година под наслов „Коледни вълшебства” възпитаниците на Разложката гимназия зарадваха своите родители, баби, дядовци и приятели с песни и танци. Под ръководството на учителя по музика – госпожа Вера Михайлова, ученици от начален и прогимназиален етап изпълниха коледни песни на български, английски и испански език. Публиката беше очарована от соловите изпълнения на Александра Бучкова, Божидара Георгиева, от талантливите ученици от втори, четвърти, пети, шести и седми клас.

В концерта бяха включени и класическите изпълнения на пиано на Силви Мехомийска от 10а и на петокласника  Кристиян Балевски. С топли думи и пожелания сгряха сърцата на присъстващите и водещите на концерта – Анита, Симона, Десислава, Деси, Мария, Велислава от 8а клас с класен ръководител госпожа Росица Тумбева.

С най-големи овации бяха посрещнати китаристите от училището – Божидар Кобаков, Георги Асев, Михаил Цинцаров, вече бившия възпитаник на гимназията Димитър Цигорийн и Георги Стойков – всички от Банско. С изпълнения на популярни песни като „Десперадо” те спечелиха сърцата на малки и големи.

Нетрадиционно беше и изпълнението на флейта от Петър Копанаров от 11а клас. А красивият български фолклор беше представен чрез изпълнения на тамбура от Александър Толин от 10а и  Румен Бонков от първи клас, представил се със своя ръководител Тодор Прешелков. С акордеон се изяви и Крум Пахов, а емоционален завършек на вечерта сложиха момичетата от фолклорната танцова формация към училището – Мартина Нонкова, Яна Бастунова, Елена Георгиева, Елена Костова, Мартина Дръдалова, Росица Тончева, Цветина Кърджиева, Габриела Прокопова, Венцислава Шаркова, Никол Караджова, Славиня Прангова, Антония Прешелкова с хорото „джангурица”.

На тазгодишния концерт учениците от 12а клас – Ивайло Парев, Уриела Джембазка, Димитър Мутафчиев и Дияна Аршинкова представиха своята проектна идея за благотворителност „Игла купи – кръвна захар премери!”, която предвижда събраните средства да бъдат дарени на децата от пациентска организация „Диабет без страх”. По този повод всички присъстващи на концерта получиха по едно сърце и бяха поканени да пуснат своето дарение в специална кутия.

За озвучаването на концерта се погрижи учителят Красимир Драгунин. В навечерието на 100-годишния юбилей на училището учениците показаха, че не са първенци само в ученето, а и че са безкрайно талантливи, отговорни и креативни. С пожелания за здраве, благоденствие, топлина и обич учениците от СУ „Братя Каназиреви” изпращат 2016 година.