Час на класа извън класната стая

С есета, притчи и молитва за здраве ІХа клас отбелязаха Деня на християнското семейство – 21 ноември. Необичайният час на класа се проведе в църквата „Св. Благовещение” в Разлог, където бяха поканени да присъстват и родителите на децата.

Класният ръководител, г-жа Татяна Юрукова, въведе учениците в храма, за да почетат един от великите църковни празници, известен още като Въведение Богородично. Според православната традиция на този ден смейството отдава почит на християнските добродетели. Сълзи в очите на присъстващите предизвикаха подготвените и прочетени от учениците притчи – „Еднооката майка”, „Кутия, пълна с целувки” и „Прозорците на болницата”.

Боряна Иванова, Ивета Лазарова, Силви Мехомийска и Елица Дункина прочетоха написаните от тях есета на тема „Какъв родител ще бъда?” С усилията на целия клас беше направена Къща на семейните ценности, които винаги са били, са и ще бъдат устоите на българското общество. Домакинът на събитието – отец Димитър прочете молитва за здраве, а на финала всички се почерпиха с пита, символизираща сплотеното семейство.