С лекоатлетическа щафета ученици от СОУ „Братя Каназиреви” гр. Разлог отбелязаха Международния ден за борба със затлъстяването

Възпитаници на Разложката гимназия отбелязаха Международния ден за борба със затлъстяването с лекоатлетическа щафета, проведена на градския стадион.
Под мотото „ НЕ на дните без спорт !” всички шестокласници и деветокласници, под ръководството на г-жа Ж. Прешелкова, доказаха,че спортът е и трябва да бъде неразделна част от тяхното ежедневие. Международният ден за борба със затлъстяването се отбелязва няколко пъти в годината, един от които е през третата седмица на месец ноември, но борбата трябва да бъде всекидневна, защото наднорменото тегло и затлъстяването са най-сериозните проблеми на новото поколение. Спортът е едно от най-ефикасните средства за справянето със заседналия начин на живот. Да насърчим децата да се радват на физическите упражнения и да се занимават активно със спорт, е най-добрата инвестиция, която можем да направим за тяхното бъдеще.

Мероприятието протече много емоционално, а състезателният характер на щафетата допринесе още повече за това. Учениците с много ентусиазъм показаха колко лесно и приятно е да живееш активно и да спортуваш за удоволствие.