„Трябваш ни и днес, Апостоле!”

На 19.02.2015г. отбелязваме 142 години от гибелта на Апостола на свободата –Васил Левски.

С поредица от мероприятия учениците от СОУ „Бр. Каназиреви” почетоха паметната дата. По инициатива на учениците от Ученическия парламент всички възпитаници на гимназията почетоха Апостола с едноминутно мълчание в двора на училището. Пред строените смълчани потомци на Дякона бяха рецитирани стихове и прочетени най-свидните думи на Левски.

Учениците от 9а и 10а класове с класни ръководители Соня Крънчева и Лиляна Джолева се включиха в общоградското почитане на най-свидния български герой. От името на всички учители и ученици Иван Влахов и Бориса Елчинова поднесоха цветя пред паметника на героя. Водещите на програмата също бяха възпитаници на Разложката гимназия.

Във фоайето на училището от рано сутринта течеше мултимедийна презентация, посветена на делото на Апостола. По идея на учителите от МО по история презентацията припомни на всички най-важните дати от живота на революционера.

Кулминация в училищните мероприятия беше поетичният рецитал „Трябваш ни и днес, Апостоле!”, проведен в Конферентната зала на училището. Пред ученици и учители най-добрите рецитатори от 6б, 10а и 10б изпълниха най-популярните стихове, посветени на Апостола на свободата.