Ученици от СОУ „Братя Каназиреви” с награди за журналистика

Възпитаници на Разложката гимназия получиха едни от най-високите отличия в Седмия национален конкурс за ученическо творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – Русе, 2014, организиран от Общински детски център за култура и изкуство в дунавския град. В тазгодишното издание на конкурса участваха 198 млади творци от цялата страна с 205 творби и 17 колективи (екипи на вестници и журналистически материали).

Участниците се състезаваха в две категории – литературно творчество с тема: „Приятел в нужда се познава” и журналистика с тема: „Доброволчеството-кауза и мисия”.

На церемония, организирана от родители и учители, в присъствието на учители, съученици и близки, победителите получиха грамоти, статуетки и предметни награди, които им бяха връчени от поета Благо Прангов и директора на училището – госпожа М. Попадийна.

Поощрителна награда получи екип в състав Павлина Джупанова, Яна Стойчева, Елена Джолева и Миряна Пандева от 9а клас за анкетата „Помагам със слово”, проведена с поета Бл. Прангов.

Трето място, грамота и статуетка във възрастова група 5.-8. клас за литературно творчество получи Мария Манзурова от 6б клас за приказката си „Приятел в нужда се познава”.

Второ място в раздел Журналистика спечели Константина Мотева за статията си „Доброволчеството – кауза и мисия” в категория 9.-12. клас. Нейната статуетка и грамота госпожа Попадийна връчи на родителите й, защото вече е студентка по медицина в Хайделберг, Германия.

Най-голямото признание получи Таня Бонкова от 10а клас, отличена с първа награда във възрастова група 9.-12. клас за интервю, проведено с писателката Бойка Асиова. Таня получи наградите си от госпожа Попадийна и не скри вълнението си.

Участието в конкурса е плод на дългогодишните занимания в ученическия клуб „Искам да бъда журналист”, чийто ръководител е преподавателят по БЕЛ – Лиляна Джолева. Тя поздрави своите ученици и им пожела много скоро издаването на училищния вестник да бъде възродено.