Ден на отворените врати

В СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” се проведе Ден на отворените врати, в който всички любопитни малки и големи ученици, както и техните родители , имаха възможността да разгледат сградата и материалната база на училището и да се срещнат с учителите, работещи в престижната институция.

Домакините от гимназията посрещнаха от рано най-нетърпеливите си гости – децата от подготвителна група от ЦДГ „Ален мак” с госпожа Попова. Бъдещите първокласници с трепет прекрачиха прага на училището и разгледаха класните стаи на настоящите първокласници и залата за целодневна организация на учебния процес. Госпожа Ана Солунова, бъдещият учител на първи клас, покани гостите си и в богатата училищна библиотека. Все още нечетящи, малчуганите от ДГ  разгледаха шарените книжки и пъстрите лавици. Най-впечатлени децата останаха от новооборудваната зала за спортни занимания, където учениците от полуинтернатните групи провеждат часовете за отдих и физически занимания.

 В Деня на отворените врати прага на гимназията прекрачиха и учениците от началните училища в града и региона. Учениците от НУ „Кирил и Методий”, четвъртокласниците от НУ”Яне Сандански”, както и учениците от училището в с. Добърско също гостуваха на Разложката гимназия. Те имаха възможност да изгледат театралните пиеси, които петокласници под ръководството на госпожа Р. Тумбева изиграха в Конферентната зала. Помощник-директорът Л. Кацарска приветства четвъртокласниците и техните учители, като им пожела здраве и успехи. Децата имаха възможност да погледнат през училищния телескоп и да гледат филми за планетите в кабинета по физика. Госпожа М. Бекярова демонстрира възможностите на интерактивната дъска в кабинета по английски език, а ръководителите на компютърни зали, зали за извънкласни занимания и др. кабинети разведоха любопитните деца и им показаха къде и как се провеждат учебните часове по различните дисциплини.

Много от децата се впечатлиха от видяното, запознаха се с госпожа Величка Костадинова – бъдещ класен на 5. клас  за уч. 2014/2015г., и обещаха, че отново ще се върнат в училището – вече като негови възпитаници.