Ученици изработиха над 100 мартеници и ги продадоха с благотворителна цел

Учениците от 5б клас към СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” град Разлог с класния им ръководител Росица Тумбева изработиха над 100 мартеници, които бяха продавани с благотворителна цел. Събраните средства учениците ще дарят на деца със здравословни проблеми от СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” и НУ „Свети Свети Кирил и Методий”.

С много ентусиазъм и желание малките възпитаници изработиха красиви мартеници в часовете по Домашен бит и икономика с помощта на учителя Николай Карамфилов, помогнаха им техните родителите, както и технии братя и сестри от началното училище. В изработването на мартеничките се включиха и ученици от 4 и 6 клас на СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” град Разлог. В продължение на няколко дни  те успяха да продадат мартеничките и да съберат над 200 лв., които ще дарят.

Всеки празник носи радост на малки и големи. Отбелязването на Баба Марта със закичване с мартеници е един от най-хубавите и уникални празници за нас българите. Всеки иска да зарадва близки и приятели с мартеничка, споделиха петокласниците.

По случай празника Баба Марта учениците от 5б изработиха и еднометрова мартеница „Пижо и Пенда”, която краси училището и радва учители и ученици.