Открит урок по български език

На 27 януари,2014г. в СОУ „Братя Каназиреви” се проведе открит урок по БЕЛ с ученици от 5б клас, включени в НП „ С грижа за всеки ученик”, Модул 4. Темата на урока беше „Подлог и сказуемо в простото изречение” и на него присъстваха родителите на бенефициентите, включени в групата по проекта. Общо четирима ученици имат възможност да повишат резултатите си по предмета, като посещават допълнителни часове, провеждани всеки понеделник и четвъртък от преподавателя Л. Джолева. Дейностите по проекта стартираха през месец октомври, 2013г. и ще продължат до края на учебната година. Откритият урок е един от индикаторите, по които ще се оценява успеваемостта на проекта.

Пред  родителите на бенефициентите, директора на гимназията и учителите от МО по БЕЛ децата показаха знанията си по граматика и демонстрираха чрез различни игри уменията си за откриване на главните части, за съставяне на прости изречения по зададени синтактични модели, провериха уменията си да членуват правилно чрез мултимедийна презентация и забавни състезателни игри.

Б. Методиева, С. Сергеев, Кр. Шекерова и В. Сотирова от 5б клас, които редовно посещават допълнителните часове, споделиха, че са доволни от допълнителните занимания, харесва им модерно оборудвания кабинет, в който се провеждат часовете, радват се, че имат достъп до всички образователни ресурси, а родителите не скриха задоволството си от постоянството на децата си.