Открит урок по английски език

На 5 ноември 2013 за пореден път училището ни – СОУ „ Братя Петър и Иван Каназиреви “ стана домакин на открит урок по английски език. Юлия Каназирева, старши учител по английски език в гимназиален етап, и учениците от 10 б клас показаха нагледно приложението на проектнобазираното обучение в часовете по английски език пред старши експерта по чужди езици – Любка Стоименова, колеги от училището и учители от областта.

Десетокласниците представиха своите продукти по проекта What is the symbol that best represents Bulgaria? с помощта на най-актуалното направление в презентирането – prezi.com. В процеса на разработване на проекта  учениците работиха разделени на четири отбора. Лидерите на отделните отбори – Радослав Калушков, Диана Терзиева, Петър Коцаков и Мариана Костова, демонстрираха много добри познания по английски език, защитавайки избора на своите отбори. Младите надежди на Разложката гимназия избраха Бай Ганьо, мартеницата, нестинарството и българското розово масло като най-красноречиви символи на България.

Работата по проекти е силно застъпена в новите учебни програми по английски език. Ето защо и присъстващите на открития урок учители останаха много доволни от направената демонстрация. Готовите презентации са налични на prezi.com, а материалите за приложението на проектнобазираното обучение в часовете по английски може да получи всеки, който проявява интерес към този иновативен и изключително полезен подход.